Wie is woodpickle
ABOUT ME
Conserveren terug van (n)ooit weggeweest...
Ik ben Sofie en heb een eigen moestuin waar ik al mijn kopzorgen in de grond kan steken en meestal krijg ik er dan mooie groenten voor in de plek. Super leuk natuurlijk maar wat kan je doen met die 100kg tomaten en die bonen die niet lijken te stoppen met groeien... weggeven aan je lieve buren - zeker doen! Maar als je met de 10de pompoen komt aandraven lijken mijn buren ook niet meer zo happig om weer maar eens pompoensoep of puree te eten. Ik heb met al mijn enthousiasme mijn buurman zelfs de microbe van het moestuinieren gegeven waardoor groenten aan hun weggeven geen optie meer is...oplossing - ze bewaren voor later.
Eerst ging ik aankloppen bij mijn 2 oma's die vroeger met hun ouders er een heel oogstfeest van maakte om samen de krieken te plukken of een namiddag tientallen kg boontjes te wecken,...alles werd zorgvuldig bereid om later op het jaar te gebruiken. Dus waar kon ik beter raad en bewaargeheimen ontfutselen dan bij mijn ondertussen 89 en 96 jarige oma's. Alleen hun geheugen is natuurlijk niet meer zoals het geweest is waardoor er vele recepten en trucjes niet helemaal meer duidelijk voor ogen stonden. Je kan natuurlijk veel uit kookboeken halen maar de beste recepten en geheimen vind je bij familietradities en familierecepten.
​
Doordat ik al enkele jaren met verschillende bewaartechnieken bezig ben en ze op alle mogelijke manieren heb uit geprobeerd heb ik een passie ontdekt die me maar niet wil loslaten.
Omdat ik mijn enthousiasme wil delen met jullie ben ik gestart met mijn eigen website vol ideeën, testjes, tips en tricks om de bewaarmethodes die eigenlijk nooit weggeweest zijn toch extra leven in te blazen en het weer hip te maken. Het is echt niet zo moeilijk en je krijgt enorm veel voldoening van je zelfopgelegde peertjes, je eigen likeur, je zelfgemaakte kaas, je eigen gekweekte groentjes maanden later proeven,... .
​
Ik wilde met deze site niet alleen een soort archief maken van hoe en wat de methodes zijn maar ook oude recepten opnieuw tot leven brengen en eventueel verbeteren door nieuwere technieken erop los te laten of ze net in hun oude glorie te laten.
​
Ik ben daarom ook nog steeds opzoek naar oude bewaar(de) recepten die ik kan uitproberen om ze zo terug wat bekendheid te geven die ze misschien verdienen. Zo kunnen ze ook niet meer verloren gaan en kunnen generaties hier nog lang lekker van genieten.
​
Dus heb je nog een goed bewaard (familie)geheim recept die je toch wil delen neem gerust contact met me op - wie weet zie je het recept hier verschijnen.
​
veel plezier met het (her)ontdekken van de goede bewaar(de) methodes!
​